De kosten van elektrisch rijden zijn veel voordeliger, maar helaas niet gratis. Er zijn kosten verbonden aan het opladen van uw auto, zo’n 3 euro per 100 kilometer. U betaalt hiermee voor het gebruik van de infrastructuur en de energie die u afneemt.

 

 

Tarieven elektrisch rijden

Het tarief dat u betaalt is sterk afhankelijk van de leverancier van uw laadpas en of u gebruik maakt van de snellaadfunctie. Wilt u vooraf weten welk tarief u betaalt voor uw stroom? Maak dan gebruik van de Smoov app en Direct Payment service van Vandebron en zie voordat u gaat laden precies welk tarief van toepassing is, zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Hier vindt u een overzicht van alle tarieven die gelden bij normale laadpalen.

 

Tarieven Snellaadstations

Snellaadstations hebben een laadsnelheid van maar liefst 250 kilometer per uur, dit houdt in dat de actieradius van uw auto binnen een uur tot maar liefst 250 kilometer wordt aangevuld. Langzaam ladende laadpalen halen slechts 15 tot 25 kilometer per uur. De kosten voor het opladen van uw elektrische auto door middel van een snellader in verhouding tot een reguliere laadpaal liggen dan ook hoger. Snelladers zijn duurder in aanschaf, installatie, onderhoud en beheer dan reguliere palen. Hier vindt u een overzicht van alle tarieven die gelden bij onze snellaadlocaties.

 


Doordat de kosten van snellaadstations zo hoog liggen, vindt u in de meeste gevallen slechts één snellader bij een snellaadstation. Het is de bedoeling dat deze enkel gebruikt wordt voor snelladen zodat hij niet onnodig lang bezet gehouden wordt voor andere gebruikers. Beschouwt u een snellaadstation dan ook als pit-stop om net voldoende te laden om weer thuis te komen. Eenmaal thuis kunt u de auto langzaam volladen tegen een voordelig tarief.